TkT Mari Lundström materiaalitekniikan Assistant Professor -tehtävään

21.11.2017

Dekaani Janne Laine on nimittänyt TkT Mari Lundströmin Aalto-yliopiston urajärjestelmän mukaiseen neljän vuoden määräaikaiseen Assistant Professor (2.kausi) -tehtävään 1.12.2017 alkaen.

1Mari Lundström.png

Professori Mari Lundströmin tutkimusryhmä Kemian tekniikan ja metallurgian laitoksella etsii sekundäärisistä raaka-aineista metalleja ja kehittää menetelmiä ja prosesseja, joilla metallit saataisiin paremmin talteen ja kierrätykseen. Tutkimusta motivoi pyrkimys kestävään kehitykseen.

”Tuotteet esimerkiksi elektronisissa ja energiasovelluksissa ovat entistä monimutkaisempia. Jotta metallien riittävyys voidaan taata, täytyy kehittää uusia metallien kierrätys- ja talteenottoteknologioita", professori Lundström sanoo. "Hydrometallurgia on välttämätön työkalu, joka mahdollistaa selektiivisen metallien talteenoton kompleksisista kierrätysraaka-aineista”, hän jatkaa.

Professori Lundströmin tutkimusryhmän työ on suureksi osaksi kokeellista toimintaa ja mallinnusta, sisältäen paljon esimerkiksi sähkökemiallisia kokeita, liuotuskokeita, analyyseja ja prosessimallinnusta, mutta myös metallurgisen tiedon mallinnusta.

Mari Lundström aloitti professorin tehtävässä Aalto-yliopistossa helmikuussa 2015. Sitä ennen hän työskenteli useita vuosia teollisuudessa Outotecin palveluksessa.